perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kesäkuun tapahtumia

Laivaniemen uima- ja venerannan siivoustalkoot pidettiin 10.6. klo 17 alkaen. Suuret kiitokset kaikille talkoolaisille! Päivän sateiden jälkeen saatiin aurinkoinen ja lämmin talkookeli.


UIMARANNAN ALUEEN KUNNOSSAPITO
Kyläyhdistys yhdessä aktiivisten kyläläisten kanssa vastaa uimarannan alueen kunnossapidosta ja siisteydestä kesän ajan eli viikot 23 - 35. Työvuorot jaettiin eilen ja kukin vuorollaan huolehtii seuraavista asioista

- uimarannan alueelta poistetaan vaaraa aiheuttavat esineet
- huolehditaan ranta-alueen siisteydestä ja nurmikon ajamisesta tarpeen mukaan, nurmikkoa ei ajeta veneiden pitopaikkojen läheisyydestä
- pukukopit ja wc-tilat pidettään siisteinä ja kunnossa (tarkistetaan wc-paperien tilanne), pienet korjaustoimenpiteet tehdään, esim. irronnut lauta nakataan kiinni, isommista korjaustarpeista neuvotellaan kaupungin kanssa
- vedenlaatua seurataan silmämääräisesti, onko esim. sinilevää
- pelastusvälineet (pelastusrengas) on paikallaan
- ilmotustaulu on kunnossa
- jäteastia on käytettävissä (jäteastian tyhjentäminen jäi puh.joht. selvitettäväksi)
- pelastustie eli Laivaniementie on ajokunnossa eikä tiellä ole tukkeita

Työvuorot on jaettu viikkokohtaisesti ja vuoro vaihtuu maanantaisin. Uimarannalla käydään sen mukaan, miten paljon arvioidaan olevan kävijöitä. Silloin kun on lämmin aurinkoinen ilma, on rannallakin enemmän porukkaa ja päivittäinen käynti on tarpeen. Rahastonhoitaja korvaa kustannuksia kuittia vastaan, esim. polttoainekustannukset ruohonleikkuriin.
Työvuoron aikana täytetyt huoltokirjat voi palauttaa lähimmälle kyläyhdistyksen henkilölle: Helenalle, Mairelle tai Ritvalle.
Rannan alueella tapahtuvat ilkivallan teot kirjataan ylös ja niistä ollaan yhteydessä Kuopion kaupungin yhteyshenkilöön jatkotoimenpiteiden osalta.

VENEPAIKAT
Kyläyhdistys vastaa siitä, että venepaikat on merkitty ja että veneet ovat niille varatuilla paikoilla. Tehostamme venepaikkojen maksujen perintää tämän kesäkauden aikana, koska venepaikkoja on jätetty maksamatta aikatavalla. Tämän vuoksi kyläyhdistys laittaa muistutuksen maksamattomasta venepaikasta ao. venepaikan numeroituun tolppaan tai veneeseen. Venepaikka maksaa 10 euroa ja on varsin edullinen verrattuna kaupungin venepaikan hintaan, joka on yli 50 euroa. Mikäli venepaikkojen maksuasiaa ei saada kuntoon, maksujen perintä annetaan kaupungille, jolloin maksukin tulee nousemaan.

JUHANNUSKOKKO
Juhannuskokko poltetaan juhannusaattona pe 21.6. klo 20 alkaen mikäli sää sen sallii. Metsäpalovaroituksen ollessa alueella, ei kokkoa saa sytyttää.

Mikäli kokko poltetaan, siistitään kokkoalue viimeistään juhannuksen jälkeisenä maanantaina ja naulat, ruuvit ym. metalliromut kerätään pois. Jatkossa kokkotarpeita kasataan ao. paikkaan ainoastaan kyläyhdistyksen luvalla.

Kyläyhdistyksen yhteystietoja:
Helena Janhonen, puh.joht., puh. 050 352 4182
Maire Hänninen, sihteeri, puh. 041 441 5004
Ritva Juutilainen, rahastonhoitaja, puh. 050 330 7066
Jouni Laulainen
Jukka Koponen
Maritta Vasko
Veikkko Lyytikäinen

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.