Kaislastenlahti


Voisitko kuvitella, että jossain on mahdollista asua maalla, mutta silti kaupungissa?

Kyllä, Kaislastenlahdessa tämä onnistuu! Kaislastenlahti sijaitsee lyhyen ajomatkan etäisyydellä (18-22km) Kuopion keskustasta länteen. Kaislastenlahti on kaunis maaseutukylä. Luonto ympäröi täällä asuvaa ja perinteinen savolainen maalaismaisema tuo oman piristyksensä ympäristöön. Omaleimaista on myös alueella kasvava harvinainen kasvillisuus.

Asukkaita tällä hetkellä on noin 400, mutta asukasluku kasvaa koko ajan täydennysrakentamisen ansiosta. Tontteja on tarjolla omakotitalorakentajille ja asuntokanta onkin kokonaan omakotitaloja. Uudistettu Länsirannantie ja kevyenliikenteenväylä on lisännyt alueen kiinnostavuutta asuma-alueella, sillä maaseudun rauhan lisäksi voit lähteä vaikka rullaluistelemaan kätevästi melkein kotipihalta. Yhteydet keskustaan ovat kohtuulliset muutamien bussivuorojen ansiosta.

Kaislastenlahti tarjoaa asukkailleen oman kyläkoulun 1-6lk sekä esikoulun ja päiväkodin, lisäksi monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Koululla kokoontuu Kansalaisopiston piiriläisiä liikunnan merkeissä. Alueelta löytyy myös mm. pururata, luisteluhiihtolatu, 5km hiihtolenkki, luontopolku Suovu-Palosen reitti ja moottorikelkkareitistö. Kesäisin oma uimaranta houkuttelee uimareita Kallaveden aaltoihin.

Yle uutiset 15.8.2018Kuopion ensimmäinen uuden ajan hirsirakenteinen koulu ja päiväkoti nousee Kaislastenlahteen

Kaislastenlahti kuuluu Kuopion länsirannan kyliin (Haminalahti, Rytky, Kaislastenlahti, Lamperila, Hirvilahti ja Niemisjärvi),
jotka sijaitsevat Kuopiosta länteen, Kallaveden länsirannalla.